Znajdujesz się tutaj: lazienkimag.pl > Meble > Nowoczesne meble

JAK UBRAĆ STÓŁ NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE?

Wielkanoc to bardzo wyjątkowy i rodzinny czas. JAK UBRAĆ STÓŁ NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE? Dlatego też warto przyłożyć się do tego, aby również dom wskazywał na iście wyjątkowy i rodzinny klimat, a także wprawiał w wielkanocną atmosferę. Warto rozpocząć to wprowadzanie w klimat już od udekorowania świątecznego stołu na wielkanocne śniadanie. Jak udekorować stół wielkanocny, aby robił on wrażenie, wyglądał ładnie i jednocześnie dawał poczucie świątecznej, wielkanocnej magii?

Przede wszystkim dużą rolę odgrywa tutaj nawiązanie do pory roku. Wiosenne kwiaty czy pierwsze zielone gałązki drzew nie tylko wprowadzą w świąteczny klimat, ale podziałają na nasze zmysły i uspokoją, a także zmuszą do chwili refleksji. Dzięki temu posiłek przy takim stole stanie się prawdziwą przyjemnością i zapewne nikt nie będzie chciał od takiego stołu odchodzić.

Obrus dobrze, aby był biały, jednak coraz częściej odchodzi się od tej tradycji świątecznego stołu. JAK UBRAĆ STÓŁ NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE? Coraz częściej bowiem wykorzystuje się obrusy kolorowe, upiększone barwami wiosennymi, czy chociażby zawierające w sobie jakieś kwiatowe wzory i ornamenty. Tutaj pozostaje pole do popisu naszej wyobraźni i zmysłowi stylizacji naszego wielkanocnego stołu.

Zastawa również odgrywa ważną rolę. Grunt to pasująca zastawa, a więc filiżanki, talerze, a nawet sztućce powinny być zaczerpnięte z tej samej zastawy o tych samych wzorach, teksturach czy chociażby materiale z jakiego zostały wykonane. Problemem jest, jeśli zastawa kompletnie do siebie nie pasuje, więc dobrze jest dopilnować, aby nic nie naruszyło pewnej hierarchii i kompozycji.

JAK UBRAĆ STÓŁ NA WIELKANOCNE ŚNIADANIE? Stół wielkanocny to podstawa każdej wielkanocnej dekoracji naszego mieszkania. Dlatego jeśli coś nie będzie grało w tej kwestii, to nie ma co się dalej starać o piękne ozdoby innych pomieszczeń w domu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany w celu zostawienia komentarza.